Mistral

De hele week al was de mistral prominent aanwezig en met windsnelheden van tegen de 100 km/u blies die droge koele wind elk restje vocht uit de lucht weg, een wolkenloze staalblauwe hemel was het resultaat.
Om het gras in de groei te houden hebben we bijna dag en nacht moeten beregenen, gelukkig staat er nog water in de Gagnière 😉
Maar onze volgehouden inspanningen lonen de moeite, langzaam maar zeker wordt de omgeving groener en groener. Ook in de gîtes zijn we nog een beetje aan het werk geweest, zes van de acht huisjes zijn helemaal klaar geïsoleerd en van airco voorzien en al, de laatste twee worden deze week afgewerkt.isolatie

Dat isoleren was al een belevenis op zich, het leek wel een marsmannetje dat op de daken liep, maar effectief is het wel want de temperatuur in de kamers is heel wat aangenamer na een hete dag als vandaag. Op de koelste plaats, dat is hier het terras naast de rivier, was het nog altijd 27°; dat is zomerweer in Vlaanderen!

Ook problemen steken zo nu en dan eens de kop op, en gelukkig gebeurt dat nu, en deze zijn er om opgelost te worden. Zo hebben wij de voorbije vrijdag een lek in de hoofdaansluiting van de waterleiding vastgesteld, een fijn waterstraaltje maar, maar het kan snel groter worden… Maandag komen ze al het lek herstellen.
Maar dan zijn we alweer enkele dagen verder…

Groetjes en tot een volgende…